OTOK LOŠINJ

Otok Lošinj sastavni je dio cresko lošinjske skupine otoka kojeg čine Cres, Lošinj, Unije, Ilovik, Susak, Vele Srakane i niz malih otočića. Veća naselja su Nerezine, Sv. Jakov, Čunski, Mali Lošinj i Veli Lošinj.

Neka mjesta na otoku imaju povijest staru i do 4000 godina.

Po broju sunčanih dana spada u najsunčanije hrvatske otoke, klima je mediteranska (blage zime i topla ljeta).

Zbog svojeg posebnog položaja, blage mediteranske klime, mnogih autohtonih biljnih vrsta (gustih borovih šuma, ljekovitog bilja, mirisnih agruma, maslina, bugenvilija), odavno je prepoznat kao mjesto za liječenje dišnih putova, a 1892. godine Mali i Veli Lošinj su proglašeni klimatskim lječilištima.

Prisutnost zaštićenog dobrog dupina posebni je pokazatelj čistoće mora lošinjskog arhipelaga, a stanište zaštićenog bjeloglavog supa pokazatelj je iznimne kakvoće zraka i čistoće prirode.apox

Važno je napomenuti da na otocima cresko – lošinjskog arhipelaga nema zmija otrovnica.

U prošlosti, poznat kao značajna pomorska luka, Lošinj je iznjedrio brojne pomorce.

U podmorju Orijula, otočića nedaleko otoka Lošinja 1996. godine pronađena je antička statua Apoksiomen, kip grčkog atlete. Pronalazak je od velike kulturno povijesne važnosti. Pretpostavlja se kako je kip bačen u more za vrijeme oluje u kojoj je predstavljao dodatni teret na putovanju broda prema Italiji.

Danas je otok mjesto za opuštanje i uživanje svim osjetilima te je omiljeno turističko odredište.

MALI LOŠINJ

Mali_LosinjMali Lošinj je najveće naselje na svim jadranskim otocima sa bogatom kulturno povijesnom, pomorskom i turističkom tradicijom. Grad Mali Lošinj je administrativno središte zapadnog djela Kvarnera i ima 8224 stanovnika.

Datira iz 12. st, a današnji izgled duguje austrougarskom utjecaju i razvoju pomorstva te brodogradnje koja je najznačajnija bila u 19. stoljeću.

Živopisni grad nudi ponešto za svačiji ukus (kafići, restorani, brojni hoteli, gradski muzej, Apoksiomenov muzej, nekoliko crkvi, uređene šetnice, skrivene plaže, bajkovite tirkizne uvale, biciklističke staze), dakle sve što jedan grad na moru treba imati da bi se čovjek osjećao ispunjeno.

Park šuma Čikat s luksuznim hotelima, obnovljenim austrougarskim vilama, čarobnim kutcima za predah uz šum mora i Sunčana Uvala su mjesta koja vrijedi istražiti i otkriti jednu posebnu dimenziju otoka, uživajući u skladu boja, mirisa prirode kao i u radu ljudskih ruku čiji je arhitektonski doprinos uvelike pridonio zaokruživanju cjelokupnog dojma spomenutih mjesta.

VELI LOŠINJ

Veli_LosinjVeli Lošinj je naselje u sastavu grada Malog Lošinja i drugo je po veličini mjesto na otoku Lošinju.

Osnovano u 14. st. pod nazivom Velo Selo kad je bilo najveće naselje na otoku, ali razvojem Malog Lošinja prestaje njegovo širenje.

Na Velom Lošinju dominira centralna lučica oko koje se razvilo pitoreskno naselje s znamenitim baroknim palačama čije vedre boje daju posebni šarm ovom mjestu.

Nekoliko crkvi, Uskočka kula i uređena šetnica uz more s koje se proteže pogled u morsko plavetnilo više su nego dobar razlog za odvojiti vrijeme i razgledati Veli Lošinj.

U neposrednoj blizini Velog Lošinja smještena je mala ribarska lučica Rovenska koja plijeni pažnju svojom prekrasnom plažom, ribarskim ugođajem, tradicijom ljudi koji su svoj život posvetili moru i izravnom dodiru s prirodom.

NEREZINE

NerezineMjesto koje se smjestilo podno brda Osoršćice, prvo mjesto na koje nailazimo kada dolazimo na otok Lošinj.

Mjestom dominiraju franjevački samostan iz XV.st. s prekrasnim zvonikom i središnji trg gdje uz brojne kafiće i lokalne dućančiće nikad nije dosadno.

Nekadašnje ribarsko, brodograditeljsko mjesto koje je iznjedrilo brojne kapetane kroz povijest, postupno se okrenulo turizmu i razvija se sve više u mali, šarmantni biser koji je zbog svojeg položaja i opremljenosti (dva obiteljska hotela, dva kampa, brojnih kafića i malih restorana), kristalno čistog mora, šljunčanih i stjenovitih plaža idealan odabir za kvalitetan obiteljski odmor.

U tom okruženju smjestio se i kamp Rapoća gdje Vam sa zadovoljstvom nudimo tri nove mobilne kućice smještajnih kapaciteta 4 + 2.

OSOR

OsorOsor je mjesto na otoku Cresu, na prevlaci što je nekad spajala, danas razdvojene, otoke Cres i Lošinj. Administrativno, naselje pripada gradu Malom Lošinju.

Osor je vrlo važno mjesto bogatog povijesnog i kulturnog značaja.
Zbog svog prometno-strateškog položaja na Kvarneru, Osor je u prošlosti zauzimao značajno mjesto u povijesti Jadrana. Nekad moćno i bogato trgovačko mjesto još i danas svojim zidinama svjedoči o toj prošlosti.

Mjesto je to u kojem prvi dokazi o životu na ovim prostorima datraju iz mlađeg kamenog doba, preko bogate antičke i srednjovjekovne povijesti te pomorskog značaja da bi polako stagnirao u novom vijeku, ali sa dovoljno kulturno povijesnih podsjetnika koji nas vraćaju na svakom koraku u ta davna i mistična vremena.

Prostorno malen, ali kulturno velik, Osor je mjesto posebne ljepote i sa zadovoljstvom možemo ustvrditi da se Kamp Lopari nalazi samo 2km udaljenosti od njega.

U Kampu Lopari koji živi u skladu s izvornim prirodnim okruženjem raspolažemo sa deset novih mobilnih kućica smještajnih kapaciteta 4 + 2.

BOOKING

ARRIVAL

NIGHTS

PROMO CODE

BEST RATE GUARANTEE